Loader Image

SVJETLANA – 23 godine (Banja Luka, Čelinac, Laktaši)

Student na Pedagoškom fakultetu, smjer Predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Najviše iskustva ima u čuvanju djece uzrasta od 1 do 4 godine.

Smatra da posao TetecČuvalice nije samo briga o djeci, već i razvoj entuzijazma, mašte, komunikativnosti, organizovanosti.

„Svaki vaspitač, učitelj, može dobro osmišljenim pitanjima podstaći dijete da pronađe pravi odgovor na postavljeno pitanje i da samostalno izvede zaključak. Dobar vaspitač treba u svakom trenutku podržavati intelektualni razvoj djeteta, da bude moderator. Šta to znači? Većinu onoga što djeca predškolskog razdoblja nauče, usvajaju posmatrajući, oponašajući, igrajući se. Igrom kroz cjelokupni razvoj djeteta – bio bi moj moto!”

 

*Pristaje na nadzor uz Baby monitor.

Radno iskustvo:

Volonter AIESEC-a (omladinske organizacije);

Igraonica „Lilihip“ – teta i animator u rođendaonici i igraonici „Lilihip“ ;

 

Dodatne kvalifikacije: *Moderator radionica o edukaciji tolerancije – BLC fakultet * Saradnja sa OSCE-om  (Omladinska organizacija studentskog parlamenta u Banjaluci) * Znanje engleskog jezika – odlično

„Svaku aktivnost koju sprovodim, sprovodim kroz igru i na nivou djeteta. Kreativnost mi je jača strana, tako da se i sama smatram djetetom s puno mašte. Volim da sam upućena u novitete vaspitanja i samog obrazovanja, tako da svaki novitet sprovodim u praksi“ – ističe Svjetlana.