Loader Image

JOVANA – 26 godina (Banja Luka)

Po zanimanju diplomirani psiholog i trenutni apsolvent na master studijima psihologije sa radnim iskustvom u prosvjeti. Višegodišnji rad sa djecom sa smetnjama u razvoju (autizam, blaža mentalna retardacija). Trenutno zaposlena u OŠ. “Miloš Crnjanski” kao asistent u nastavi. Po potrebi angažovana za čuvanje djece iz kruga svojih prijatelja.

 „Za sebe mogu reći da posjedujem osobine koje roditelji najviše cijene kod Teta-Čuvalica: tačnost, primjena edukativnih aktivnosti, pidržavanje dogovora i uputa, poštivanje privatnosti porodice, profesionalnost i izbjegavanje privatnih posjeta. Mišljenja sam da posao Tete-Čuvalice nije samo ‘čuvanje’ djeteta, već zadatak da se stvori brižna, zdrava i edukativna sredina sa vaspitnim stilom koji predstavlja emocionalni kontekst unutar kojeg se ostvaruje interakcija Tete-Čuvalice i djeteta“ – ističe Jovana.

*Pristaje na nadzor uz Baby monitor.

Radno iskustvo:

U periodu od 2014 do danas zaposlena u OŠ “Miloš Crnjanski” kao asistent u nastavi. Aktivna uloga u inkluziji djece sa smetnjama u razvoju. Pružanje tehničke pomoći djetetu sa posebnim razvojnim poteškoćama i prilagođavanje nastavnog sadržaja mogućnostima djeteta. Zaduženja i plan rada odnose se na svakodnevno pružanje podrške. U nekim slučajevima to je pomoć u pisanju, čitanju, vježbanju, objašnjavanju, mobilnosti i sl.  Saradnja i podrška učiteljima, psiholozima i pedagozima.

Takođe, u periodu 2015./16. godine u navedenoj školi odradila volonterski pripravnički staž, nakon čega je položila stručni ispit.

Od 2014. do 2016. volonter Udruženja “Djeca svijetlosti”, Banja Luka. Volonterski rad koji je definisan kao asistent vodećim defektolozima i psiholozima pri radu sa autističnom djecom. Samostalni rad sa djecom uz superviziju defektologa. Socijalizacija i podrška kroz kognitivni i emocionalni razvoj. Rad sa pomagalima kako bi se poboljšale motorne, verbalne, komunikaciske vještine dijeteta.

Od 2013. do 2014. volonter Udruženja “Nova generacija” (projekat “Plavi telefon”), Banja Luka. Plavi telefon je savjetodavna linija za djecu. Pružala savjetovanje prilikom raznih problema, nasilja i kriznih situacija, kao i usmjeravanje pomoći na više institucije, ukoliko je to potrebno. Vođenje zapisnika svakog telefonskog razgovora i poziva.

Od 2011. do 2013. volonter Udruženja građanja “Zajedno”, Banja Luka. Udruženje je namijenjeno za podršku licima, porodicama i zajednici u mentalnom zdravlju. Učestvovala u grupnim psihološkim i kreativnim radionicama.

Dodatne sposobnosti i vještine: *Znanje engleskog jezika B2 * Poznavanje rada na računaru (word, windows, excell, internet) i sposobnost kreiranja Power Point prezentacija