Loader Image

BJANKA – 37 godina (Banja Luka, Čelinac, Laktaši)

Po zanimanju psiholog sa radnim iskustvom u prosvjeti i zdravstvu i vaspitač predškolske djece uzrasta 0 – 6 godina. Radila i sa djecom sa manjim smetnjama u razvoju.  Majka dvoje djece predškolskog uzrasta, a i sama je rado čuvala i po potrebi „čuva“ djecu iz kruga svojih prijatelja i porodice. “Kod djece je potrebno razvijati saosjećanje za druge i socijalizovati ih u tom duhu da bi bili srećni pojedinci, nudeći im raznovrsne sadržaje kako bi, upoznajući vlastite mogućnosti, mogli birati oblast u kojoj će se ostvariti. Strpljivo, s ljubavlju i dosljedno podržavati dijete u njegovom putu razvoja.”

*Pristaje na nadzor uz Baby monitor.

Usluge prevoza

Usluge prevoza

Radno iskustvo:

U periodu od 2002. do 2007. godine volonter i peer-edukator (edukator vršnjaka) u NVO «Zdravo da ste»- Omladinski centar «Kastel», Banjaluka, na poslovima organizacije i realizacije edukativnih, psihosocijalnih i kreativnih radionica te interaktivnih predavanja i javnih tribina na teme: seksualno i reproduktivno zdravlje mladih, prevencija bolesti ovisnosti, ljudska i dječija prava, vršnjačko nasilje i druge koje su usmjerene, prije svega, na problematiku mladih, a koje su se realizovale u školama u Banjaluci, Čelincu, Prnjavoru, Derventi, Kozarskoj Dubici i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

U 2008. godini obavljala volonterski pripravnički staž u Centru za mentalno zdravlje Banja Luka osposobivši se za obavljanje psihodijagnostičkih i savjetodavno-terapijskih zadataka (djeca, mladi, odrasli i njihove porodice), nakon čega je iste godine uspješno položila stručni ispit za dipl. psihologa (zdravstveni saradnik) pri Ministarstvu rada i socijalne zaštite RS.

U 2009. godini volonter-pripravnik u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka na poslovima dipl. psihologa – predškolski psiholog (podrška u inkluziji), nakon čega je iste godine položila stručni ispit za samostalan rad u nastavi pri Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Od 2010. godine do danas zaposlena na mjestu profesora psihologije, medicinske psihologije i poslovne komunikacije u srednjim školama različitog usmjerenja u Srpcu, Prnjavoru, Kneževu i Banjaluci.

“Volim ljude i rad sa ljudima me ispunjava, a posebno rad sa djecom predškolskog uzrasta, jer u ovom periodu, kada se ličnost razumnog čovjeka formira, stimulativnom sredinom možemo veoma pozitivno djelovati na razvoj djetetovih sposobnosti i samopouzdanja, prije svega kroz razvoj opažanja i pokreta, prema razvijanju logike razmišljanja, a sve u skladu sa potrebama i sklonostima djeteta.”

Dodatne sposobnosti i vještine: * Poznavanje rada na računaru (word, windows, excell, internet) i sposobnost kreiranja Power Point prezentacija. * Posjedovanje vozačke dozvole B kategorije od 1998. godine i odlično iskustvo u vožnji (vlastito vozilo). * Znanje stranih jezika: njemački A2 (osnovno pisanje, čitanje, konverzacija), engleski B2 (veoma dobro). * Dostupna za angažovanje (čuvanje i vaspitni, kreativni rad sa djecom uzrasta 0 – 7 godina): ponedjeljak, utorak, četvrtak i subota u periodu od 7 do 22 h (najviše 6 sati dnevno), srijeda i četvrtak u periodu od 15 do 22 h (najviše 4 sata dnevno) nedjelja – neradni dan.

“Iskustvo sa vlastitom djecom dokazalo mi je da su ljubav, strpljenje, dosljednost i prihvatanje pravi put vaspitanja koji gradi stabilnu ličnost. Potrebno je djetetu pružiti priliku da svoje sposobnosti isproba i gradi, da svijet oko sebe neposredno upozna i o njemu logički zaključi.”